2008. augusztus 21., csütörtök

Tüzijáték és légiparádé helyett

Valamivel bababarátabb augusztus 20-ánk volt tegnap. Képek is készültek, a hétvégére fel is töltöm őket. Délelőtt felmentünk Dobogókőre és egész a patakig el is jutottunk. Csongi jól bírta a gyaloglást, egyszer kéredzkedett be a babakocsiba, akkor is csak néhány percre. Visszafelé (felfelé) persze már inkább kocsiban, vagy a nyakamban volt. Ő ugyan szívesen maradt volna talpon, de a fejébe vette, hogy "Csongi elbújik" és ezt mindenáron meg is akarta valósítani.
A parkolóhoz visszatérve megebédeltünk. Jó kis babgulyást és kéttenyeres karéj lilahagymás zsíroskenyeret ettünk, én pedig megittam egy pohár rizlinget is. Lefelé gurulva azon szórakoztunk, hogy üresben többet fogyaszt a Yaris, mint amikor négyesbe tesszük, pedig a fordulatszám utóbbi esetben a magasabb. Nem sikerült kideríteni az okát.
Szentendrén bekanyarodtunk kedvenc fagyizónkba, így legalább tovább alszik Csongi a kocsiban. A délutánt pedig Leányfalun töltöttük strandolással. Jelenleg ez a kedvenc medencés strandom. A gyerekmedencének és a többinek is elég meleg a vize, és ami a legfontosabb: tiszta és olcsó és hely is van. Csongi már szépen úszik víz alatt. Régebben babaúszáson csak tűrte a merüléseket, itt már kérte is: "Merüjjünk! Ugojjjunk!" Utóbbi úgy működik, hogy kimászik a medence szélére, majd háromra beleszalad a vízbe, elmerül, én pedig felhozom a vigyorgó manót.
Strand után irány haza, Csongi már kába, elfáradt nagyon. Ilyenkor gyűjti az új bibiket tántorgás közben.
Otthon vacsora, fürdés és alvás. Gondoltuk, megnézzük a tűzijátékot a tévében, de kb. negyed tízkor elmegy az adás és másnap délig vissza se jön. Eddig nem volt vele gond, de az elmúlt hét napból négyszer volt több órás kimaradás. Ez azért király, mert jövő héten ügyelek és kábeles a net elérésem is. Ha akkor is elromlik, jöhetek be az irodába az éjszaka közepén.
Mindegy, még a puffogást se hallottuk, kicsit DVDztünk, aztán szunya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése