2008. november 22., szombat

Az utolsó pillanatban

Már épp azt hittük, hogy megúsztuk a bárányhimlőt, mivel a fertőzés utáni harmadik hét végéhez közeledtünk, de tegnapelőtt délutánra mégis megjelentek az első pöttyök, amik azóta szépen szaporodnak. Este elmentünk a dokihoz is, csak a formaságok miatt.

Csongi valamiért nem szeret orvoshoz járni. Hosszasan kell előkészítenünk minden egyes látogatást doktornénis mesékkel, otthoni játékos vizsgálatokkal, már napokkal előtte. Nekünk már mutatja a torkát, mondja, hogy "ááááá", somolyog, amikor a sztetoszkóppal a szívét hallgatjuk és csikizzük. Látszólag semmi értelme, mert amint belépünk a vizsgálóba, már sír és azt mondogatja, "Megyünk haza.", de tegnap kellemesen meglepett bennünket.

Ugyanúgy kezdődött a dolog, már a parkolóban azt hajtogatta, hogy "Nem megyünk a doktornénihez.", de a bárányhimlő miatt egy másik bejáraton kellett bemennünk és külön vizsgálóba is kerültünk. A doktornénit helyettesítette egy idős doktorbácsi. Csongi feszülten ugyan, de normálisan tűrte, hogy megvizsgálják, kétszer is megmutatta a torkát és egyáltalán nem sírt. A végén még mosolygott is. Amikor kiértünk a parkolóba, ott már vígan körbenyargalt a füvön, mint egy kiscsikó és kuncogva várta, hogy elkapjam. Szeretném azt hinni, hogy nem csak a körülmények változása miatt történt ez, hanem végre kezdi megérteni, amit mondunk neki, hogy itt senki sem bántani akarja, hanem segíteni neki és megvizsgálni és mi végig ott vagyunk vele és vigyázunk rá.

Más, kellemetlen dolgokban is nagyon jól működik a szoktatás, illetve az előkészítés. Korábban egy szimpla körömvágásra is 3-4 napig készültünk, minden nap többször le-"csip-csip"-eltük az összes plüssállat körmét. Ma már a kezét szinte bármikor hagyja manikűrözni. Orrszívás dettó. Nem kell lefogni, sokszor nincs ellenállás se. Felfogja, hogy csak csikizni fogjuk az orrát és utána jobb lesz neki. De csak, ha rendesen felkészítettük rá, nem csak úgy "durr bele".

Elvileg a következő 3-4 napon lesz a legkellemetlenebb viszketős része a himlőnek. Szerencsére még nem vakarja magát sehol, csak néha a haja alatt. Az éjszakát is végigaludta és reggel jókedvűen ébredt, bár már elkezdtük homeopátiás szerekkel kezelni és tegnap estére antihisztamint is kapott. Mindkettő kifejezetten a viszketés enyhítésére szolgál. Reméljük, gyorsan végigszalad rajta.

Készítettem egy Best of válogatást Csongiról, amit folyamatosan bővítek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése