2010. szeptember 2., csütörtök

Reggeli üldözés

Pocsolyakalóz sztori, de már úgyis rég írtam ide.

Reggel szokás szerint bringával jöttem melóba, ami a héten először volt igazán kellemes élmény, tekintve a hétfői fülfájdító szelet és a keddi elázást. A szélnek reggel van egy jótékony hatása is, az Északi összekötőn Pest felé konkrétan átfújja a bringást. Tegnap (és a sztori miatt ma is) 40-43 km/h sebességgel gurultam át viszonylag könnyed tekerés mellett.

Szóval mászok fel az összekötőre, ami egy 35-40 fokos emelkedővel kezdődik, kicsit dohogok, hogy rosszul jött ki a lépés, mert épp jött egy autó az úton, ami miatt a szokásos 30-as lendületem nélkül, álló helyzetből kellett elkezdenem feltekerni. Egyszer csak elgurul mellettem egy karbonvázas sportszerkós csoda és a nyeregből kiállva, engem lehagyva felteker a hídra.

Batinak ez nagyon nem tetszett és én sem voltam hozzászokva, hogy mások előzzenek minket. Felérve a hídra el is kezdtem üldözni az addigra 30-40 méteres előnyre tett sporttársat. Szegény, amikor legközelebb hátranézett, biztosan meglepődött, hogy egy fekete, városi gumikkal felszerelt és 7 kilós hátizsákkal megrakott dróthuszár nyomul a sarkában, aki közben igyekszik a világ legtermészetesebb dolgának mutatni, hogy együtt halad a virsligumis versenycsodával. A híd vége után még együtt gurultunk a városkapuig, de az aluljáró után szétváltak útjaink.

Nagyon büszke voltam magamra és Batira is. Megmutattuk, milyen az, amikor valaki Chemical Brothers-re teker. Persze, a legvalószínűbb, hogy csak egy kicsit megpörgettem a bemelegítő kilométerét a srácnak, de akkor is megérte látni, hogy hátra-hátratekintget, hogy jön-e még ez a barom mögötte. :)

Az egyetlen dolog, ami hibádzott, hogy ma már jóval melegebb volt, mint az előző napokon, így a 3 réteg, ami rajtam volt pont akkor kezdett megizzasztani, amikor már a mélygarázsban gurultam.

Nagyon nem várom azt a napot, amikor le kell szállnom a bringáról és újra hévvel, meg vonattal jöhetek csak dolgozni.

2 megjegyzés:

  1. Hány kilométert teszel meg egy nap? Büszke lehetsz magadra!!!
    Csak egy kérdés: Ha bicajjal jársz dolgozni, van lehetőséged munka előtt tisztálkodni a munkahelyeden?? Lehet, hogy butaságot kérdeztem, de engem ez érdekelne. :)

    VálaszTörlés
  2. A napi melóba bringával járás nincs 10 km oda-vissza. Ezt néha hazafelé megtoldom egy másik 10-essel, amikor a Megyeri hídon megyek az Északi összekötő helyett, csak az edzés kedvéért.
    Illetve nyáron, amikor a Margitszigeten tartottam Aikido edzéseket, akkor az plusz 20 km volt, mert melóból hazatekertem, összepakoltam az edzőcuccot és otthonról a sziget kb. 10 km.

    Ennél többet csak hétvégenként tekerek. Van hogy csak 30 km-t, van hogy 45-50-et. Nyáron egyszer eltekertünk Borival Visegrádra, megebédeltünk, aztán hazatekertünk. Az kb. 70 km volt oda-vissza. Ennél többet még nem mentünk, de tervezgetünk egy Balaton, vagy Fertő-tó körutat. Ha lesz vénasszonyok nyara, akkor még idén jó lenne.

    Mivel a melóba beérek 10-13 perc alatt lazán tekerve, így nem használom a benti zuhanyzót, de ruhát azért váltok és ha megizzadtam, meg is mosakszom. Hazafelé jobban beletaposok, utána mindig jól esik egy forró zuhany. Ahogy hűvösödik az idő, a sok ruharéteg miatt egyre jobban izzadok, így lehet, hogy befelé jövet is kell majd a fürdés.

    VálaszTörlés