2010. január 26., kedd

Téli szünet

IMG_4742

Mármint az volt idáig. Csongi december elejétől szinte folyamatosan otthon volt, valami nyavalya mindig kijött rajta és a láz-szabály szerint nem mehetett bölcsibe, akármilyen jó is volt amúgy a kedve. No, nem mintha nagy kedve lett volna menni. Azt csak ritkán szeret. Ott lenni, az már más tészta.

A karácsony nagyjából a szokásos rend szerint zajlott. Szenteste otthon és anyóséknál, akik a kert másik végében laknak, másnap anyáméknál, 26-án pedig Harasztira mentünk. Ez lett az egyik rendhagyó része az idei ünnepnek, ugyanis szegény nagymamám a nyáron sajnos elment, így helyette a nagybátyámat látogattuk meg, aki az üres házba beköltözött. Csongi kereste és kérdezgetett utána, de tudta, hogy a dédi meghalt. Amennyire érzem, fel is fogta a tényt, mert azt is elmondta nekem ott, hogy ő szeretné, hogy a dédi ne legyen halott.

Amúgy jól viselte a karácsonyi családi körmenetet, bár a legtöbb helyre csak úgy lehetett elcsábítani, hogy "ott is lesznek ajándékok", ugyanis nem szívesen hagyta otthon a legújabb játékait. Az már benne van a kis fejében, hogy Apa szeret fényképezni, így mostanában egyre többször kér meg, hogy egyik másik játékát, vagy őt magát lefotózzam mórikálás közben.

Ez az idei karácsonyi sorozat.

Ez pedig a Verdák karácsonya.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Már hiányoltalak titeket. Minden nap benéztem, de csend honolt a blogon. Szuper kis srácod van, és micsoda Verda kollekció állt itt össze. Szép karácsonyotok lehetett. Idővel csitulni fog a bánata Csonginak a dédi után. Mária :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Az igazság az, hogy többször jut eszembe blogolni, mint ahányszor le is tudok ülni ezzel foglalkozni. Ezt a nyúlfarknyi bejegyzést is egy hete tartom piszkozatban és eredetileg hosszabbnak szántam, de aztán elmúlt az ihlet.
    Rövid gondolatoknak ott a Twitter és a mobil mindig kéznél van, de cikket írni már ritkábban van időm.

    VálaszTörlés
  3. Hát szerintem nem is kell cikket írni, de mikor érzed, hogy írni kell, akkor nincs más, akkor írni kell!
    Én most blogszünetet tartok, mert besokalltam, egy ismerősre bízom a sablon cserémet is. Nem tudom, hogy mikor írok megint, de most sok volt minden egyszerre. Lehet, hogy holnap (mert hiányzik) lehet, hogy soká írok megint. 3 gyerek is krupos, nehezen veszik a levegőt és esténként figyelni kell, nappal teljesíteni kell, meg orvoshoz járni velük. (most is, csak ide nézek be nézegettem a képeket és már megyek is)Most jól jönne egy kis vidulás, egy kis móka, egy kis kacagás, egy kis vidámság. Tudom, hogy lesznek jobb napok is, de most nem a jobb napok időszaka van. De azért nektek kívánok szép órákat, napokat és hetet. Mária

    VálaszTörlés