2008. december 27., szombat

Karácsonyi csibészelés



Készül a karácsonyi ajándékbontogatós sorozat, de addig is itt egy szép papagájos. Karácsony első napján beugrottunk Mizohoz, akinek rengeteg gyönyörű madara van, köztük ez a három tündér. Nem volt sok idő, de néhány képet sikerült lőni és ezek sikere előrevetíti, hogy milyen lesz majd az a sorozat, ami miatt külön ellátogatok megint.

A teljes sorozat a Flickr-en.

8 megjegyzés:

  1. Hát nem találok szavakat!!!!!!!!!!!!!!!
    Egyszerűen annyira gyönyörűek ezek a képek, hogy hihetetlen, nem azért mert az enyémek a madarak!!!!
    Hálásan köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon nagy örömet szereztél velük!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Peti

    Meg szabad kerdezni, hogy milyen fenykepezod van? Gondolom nem kompakt gepel csinalsz ilyen gyonyoru kepeket!! Nagyon jol sikeultek!! Egy kettot lazan bekuldhetnel versenyre is!!

    VálaszTörlés
  3. Nem annyira a gépen múlik, bár az igaz, hogy a kompakt gépek nagy részén nem lehet azokat a beállításokat kézzel változtatni, amikhez egy tükörreflexesen hozzáférek. Ezeket a képeket egy Canon EOS 400D-vel készítettem és egy fix 50 mm-es objektívvel. De ez pl. kompakt géppel készült. Ez meg mobillal.

    VálaszTörlés
  4. Naja, nem minden a gep.:) Ebben egyet ertunk. Bar en mint laikus fotos, faterom gepevel ezerszer szebb kepeket (olympus e410) tudok kesziteni mint egy sajat bridge geppel. Amugy ezek a torpek nagyon aranyosak, nekunk is van ketto, de en ilyen fotokat mar csak azert se tudok csinalni mert azok fostosak.:)

    VálaszTörlés
  5. Állj, állj fiúk!!!! Én is éppen ezt akartam kérdezni, valahogy megtanulni, hogy legalább silány hasonlóságú képeket tudjak készíteni!!:-)
    De én már azt sem értem, mi az a kompakt gép!!
    Mondd Péter, esetleg egy blogbejegyzés, amiből az ilyen balfékek is értenek, mint én???:-))))

    VálaszTörlés
  6. En eppen most akarok venni egy normalis gepe valami megfizetheto aron, de sajnos nekem sima kompakt lesz.

    VálaszTörlés
  7. mizo, először körülnézek, hátha van a weben olyan írás, ami jól használható kezdőknek is, és ha nem találok, akkor szívesen összehozok egy-két bejegyzést a témában. Vagy ha van konkrét kérdés, akkor arról.

    A "kompakt" amúgy a fényképezőgépek egyik kategóriája. Neked pl. ilyen kompakt géped van. Az a közös jellemzőjük, hogy az objektív nem cserélhető rajtuk, a méretük viszonylag kicsi és a keresőjük nem egy tükörprizma segítségével közvetíti az objektív képét. Régebben, a filmes gépek korában ez utóbbi komoly hátrány volt, mivel azoknak még LCD keresőjük sem volt, így csak hozzávetőlegesen lehetett sejteni, hogy a kész kép kivágása milyen lesz (azaz mi lesz a képen és mi marad le róla).
    Nekem u.n. slr, vagy más néven tükörreflexes gépem van. Ez azt jelenti, hogy a keresőben megjelenő kép gyakorlatilag ugyanaz, mint amit a gépre szerelt objektív "lát". Ezt egy helyes kis prizmarendszer segíti elő. De nem ez az igazi előnye az ilyen gépeknek, hanem, hogy a hozzá kapható objektívek jobban megmunkáltak, általában szebb képet adnak és igény szerint cserélhetők.
    Találtam egy elég egyszerű, de kimerítő cikket a (digitális) fényképezőgépekről, amiben felsorolták a kategóriákat és az alapfogalmakat is. Ha marad még kérdés, szívesen segítek.

    VálaszTörlés
  8. Szóval kérdés az marad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Hogy tudnék én is legalább fele olyan szuper képeket csinálni, mint Te!!!!!!!!!!!!!:-))

    VálaszTörlés