2009. január 30., péntek

Jóga


Taken at Seva Yoga in Grand Rapids, MI.

Mivel mostanában úgyis itthon tengetem a napjaimat és annyira nem jó egész nap tévé és gép előtt ülni, úgy döntöttem, hogy nem ártana kihasználni ezt az időt és foglalkozni kicsit az egészségemmel. A stressz és az ülőmunka remekül szétszedi a hátat, amit az aikido még tudna ellensúlyozni, ha nem én tartanám az edzést. De hiába próbálok többet beállni a srácaim közé, nem bírom ki, hogy ne járjak közbe kijavítgatni a hibákat. Úgyhogy találnom kell valami mást, esetleg olyasmit, ami kifejezetten nyújtásról, lazításról és mélyizom erősítésről szól, mert ezek rám férnek.

Egyszer már egy nyári aikido tábor keretein belül kipróbáltam, de akkor félbeszakadt a dolog, most újra elkezdtem jóga-foglalkozáskora járni.
Bori gyerekkori barátnője a közeli fitness teremben tart edzéseket és a szerda délelőtti időpont nekem pont megfelel. Másfél órás foglalkozás, amiből az utolsó 15-20 perc relaxáció. Az árban pedig benne van az ingyenes szauna-használat is. A héten ki is próbáltam és alig várom a következő alkalmat. Az kifejezetten segít a kezdetekben, hogy a csoport kicsi, és főleg idősebb hölgyekből áll. A foglalkozáson öten lehettünk talán és ebből egyedül voltam hímnemű. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem sikerült kicsit túlhúznom az oldalsó derékizmaimat, de szerencsére hamar elmúlt a sajgás.

Még valószínűleg visszamegyek úszni is hetente egyszer és akkor pont annyit mozgok majd, amennyi igényem van rá. :)

2 megjegyzés:

  1. Most nagyon csodálkozni fogsz: én régen, mikor még fiatalabb voltam jógáztam, Imádtam oda járni, buddhista főiskolások tartották, csodálatos emberek voltak és hihetetlenül élveztük a foglalkozásokat!! Bár megvallom, néha a meditáció alatt bealudtam!!! De sosem bántottak érte, azt mondták, ha olyan fáradt vagyok, hogy 2 perc alatt elalszom, akkor egészségemre!!!:-)))

    VálaszTörlés
  2. na most ráismertem az edzésen a legújabb bemelegítő gyakorlatra :)
    (Lewy)

    VálaszTörlés