2009. április 9., csütörtök

Tartalmas hétvége

...és legalább olyan tartalmas hét követi.

A hétvégén edzőtáborban voltam. Az egyesület, ahol Aikidot tanítok budo tábort szervezett. Az Aikidon kívül volt Iaido és Battodo edzés is. Az egyesületünk vezetőjének egy régi barátja, egy osztrák úriember tartotta a kardos edzéseket. Vasárnap még éles karddal vágáspróbákat is végeztünk. Ez úgy néz ki, hogy beáztatott és összetekert gyékényt rögzítenek egy állványon, aztán mindenféle irányú vágásokkal felaprítják. Azt, hogy valakinek milyen a vágása, a legjobban ez a gyakorlat segít lemérni. A mozdulat nagyon könnyed, de mégis nehéz helyesen végrehajtani. Aki izgul, vagy nincs még gyakorlata benne, az gyakran túl sok erőt használ és emiatt csak lecsapja a gyékényt, ami így csak törik.

Edzés után elhatároztam, hogy kinézek a Hősök terére, a Civil Fórum által szervezett tüntetésre. Végülis az egyik közvetlen érintettje vagyok a válságnak, illetve kormányunk "nagyszerű" munkájának. Amik ott elhangzottak, illetve ami a meghívó szövegében volt, azzal egyet tudok érteni. Láttam élőben gárdistát, meg rengeteg embert. Tele volt a tér, de még a múzeumok lépcsőjén és a Podmaniczky utcánál is voltak. Az Andrássy úton pedig folyamatosan jöttek-mentek a résztvevők a körönd és a tér között. Sok magamfajta harmincas is volt köztük, meg jópáran az egész családdal, gyerekekkel mentek ki. Balhé nem történt, este olvastam csak, hogy utána a parlament előtt már kevésbé volt baráti a légkör.

Hétfő óta pedig minden hétköznapomra jutott egy állásinterjú. Különböző időpontokban, szanaszét a városban, de legalább egy napra csak egy jut. A legviccesebb, hogy pont abból lesz most már 99%-ban valami, amire egyáltalán nem is számítottam. Ráadásul a leggyorsabban. Hétfőn délután jelentkeztem, egy óra múlva már időpontot egyeztettem másnapra és szerdán már a fizumat alkudta lejjebb a HR. A munkakör rendszerüzemeltetés, de ilyen rendszert még nem piszkáltam, csak felhasználóként, illetve fejlesztettem rá 8-10 éve. Remélem, lesz lehetőségem beletanulni, mert amúgy érdekel és ez egy olyan terület, amit csak egy elég szűk kör ismer behatóan idehaza. Gyűjtöm az olyan területeket, amihez csak kevesen értenek, pedig nem is tudatosan csinálom. A pénzben rendesen alá kellett adnom a tavalyi fizumnak. Az alap megegyezik a BB-s alappal, csak itt jóval kevesebb a plusz juttatás, de ez még mindig sokkal több, mint amit az elmúlt fél évben kerestem. Ennyi pénzből azért már meg lehet élni, ha Bori visszamegy dolgozni, akkor főleg. Persze, mindenki ilyenkor talál meg a legtutibb lehetőségekkel, de mivel most ez a legbiztosabb, hacsak elém nem ugrik egy manó egy aláírt ajánlattal, most már ezt fogom elfogadni.

1 megjegyzés: