2009. május 4., hétfő

Hosszú hétvége

Mégis gyorsan eltelt.

Pénteken majálisoztunk, ezúttal a Városligetben. Hát, asszem legközelebb újra a Hajógyárira megyünk, ott több a zöld és kisebb a tömeg. Nem semmi, miféle emberekkel lehet összeakadni egy ilyen sör-vurstliban.

Délután hagyományos Ubuntu nyesztetés volt. Április végével kijött az aktuális legújabb verzió (félévente van új) és én soha nem bírom kivárni, hogy a gyerekbetegségek meggyógyuljanak. Ezúttal a szokásosnál is zökkenőmentesebb volt az upgrade, de azért találtam magamnak feladatot, mivel az asszony netbookján eddig XP volt és ezt most szépen ledaráltuk és feltettük a netbook remix változatot. A friss install után pedig még testre kellett szabni, hogy a megszokott dolgok a megszokott módon működjenek.
Röviden ez azt jelenti, hogy vacsora és fürdetés kivételével a gép előtt ültem és hajnali háromkor aludtam el.

Szombaton délelőtt Turi boriba ment (vagy fordítva?), én pedig pesztonkáltam. Hirtelen jött ez az új meló, így nem volt idő Csongit fokozatosan leválasztani rólam, ennek meg is van néha a hatása. Most kompenzáltam az elmúlt napok kimaradásait. Madarakat röptettünk, sertepertéltünk a kertben, aztán felkerekedtünk és levittük Bodzát a Dunára. A kölök gyakorlatilag végigfutotta az utat, mivel ő akarta fogni a pórázt és persze nem tudja/akarja visszafogni még ezt a párkilós kutyust sem. A parton kavicsokat dobáltunk és hajókat vártunk, aztán megjött Bori is és együtt hazakocsikáztunk. Este megint Ubuntu masszírozás, de most már csak a saját örömömre.

Vasárnap felköszöntöttük Anyát és nagymamát, még anyámékhoz is elmentünk. Hazafelé pedig fagyiztunk egyet. Az utókornak itt hagynám meg, hogy Csongi gyerekkori kedvence az eperfagyi, látensen pedig szerintem a csokira is rá van izgulva, de arról nincs dal, így nem azt szokott kérni, csak az enyémből eszik mindig. Amúgy meglepően ügyesen eszi a fagyit. Más babákat mindig csupa maszatosan látom, még 4-5 éves korukban is csupa máz az arcuk-kezük, de ez a srác precízen nyalogat és harap - ahogy kell.

Ma reggel pedig újra bank nekem és bölcsi a srácnak. Egyikünknek sincs sok kedve elválni a másiktól, de ő jobban kifejezi ezt. Azért lassan be fog szokni, kb. mire jön a nyári szünet. :) Aztán szeptembertől már élesben, mert akkor Bori is újra dolgozni fog.

2 megjegyzés:

  1. Na, ez az Ubuntu nekem urduul van :)
    Csodállak a majálisra járás miatt, én megőrülök az ilyen össznépi sörszagú banzájtól.

    VálaszTörlés
  2. Az igazság az, hogy azelőtt rendszeres véradó voltam, de egy éve nem hívtak. Most szerettünk volna mindketten betérni valamelyik véradó sátorba, ilyen meg csak itt van, meg a Margitszigeten. Természetesen nem jutottunk el odáig, sátrat sem találtunk, de Csonginak nagyon tetszett a sok körhinta. Meg is kellett neki ígérni, hogy jövő ilyenkor beülhet velem egy dodgembe.

    Az Ubuntu egy nagyon barátságos, ingyenes és magyarul is tudó Linux operációs rendszer. Ha valakinek már nem bírja a gépe a legújabb Windows csodát, vagy nincs pénze olyan alap szoftverekre, mint pl. szövegszerkesztő és táblázatkezelő, fotószerkesztő, vagy CD író, akkor bátran ajánlom a kipróbálását. Lehet úgy is feltenni, hogy gép indításkor megkérdezi, hogy Windows, vagy Ubuntu induljon-e el. Bátortalanabbak (mint én) így kezdik, aztán később egyre kevesebbszer bootolnak Windowsra, míg végül törlik is azt a partíciót (mint én).

    VálaszTörlés