2009. május 14., csütörtök

Ez lenne a nyár?

Nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy emlékszem, Szilárd bácsiék azt ígérték, hogy múlt péntektől itt a kánikula, de legalább is a nyári idő. Ez az esős, borús izé nekem nem kell, tessék visszavinni.

A melóban kezdenek felgyorsulni a dolgok. Sok dolgom még mindig nincs, annál több tanulnivaló, de legalább már tudom, hogy júniustól adok készenlétet. Ez mondjuk a pénz miatt nem lesz rossz, de hogy mit fogok én csinálni ha kapok egy riasztást, arról jelen állapotomban még nem nyilatkoznék.

Viszont ma reggel megtudtam, hogy holnap jöhetek hatra, mert hasznos élményt kell begyűjtenem: megnézhetek egy reggeli nyitást. Azt senki nem fogja megköszönni, ahogy én ilyen korán kinézek. Bár egy-egy alkalommal még egész jól viselem, talán holnap sem harapom le senki fejét. Nekem már ez a nyolcra járás is feszegeti a korlátaimat. Cserébe, ha jól számolom, fél egykor már az utcán leszek, ami pénteken nem is jön rosszul az embernek.

Ma ebédidőben elmentem és megszüntettem a BB-s számláimat. Eltartott egy darabig, közben beszélgettem az "ex-kolléganővel". Eléggé be vannak tojva, szinte minden nap azt várják, hogy mikor zavarják el őket is. Alig van bank idehaza, ahol ne lett volna már leépítés, illetve ahol ne lenne tervben még 2-300 ember elbocsátása. Remélem, ebből én már kimaradok, bünhődtem eleget az elmúlt hat hónapban.

2 megjegyzés: